roche.png
lymphomalife-ro.gif

Aparţinători şi prieteni

Dacă aveţi o rudă, un prieten sau un partener cu limfom non-Hodgkin (cunoscut drept LNH), aţi venit în locul potrivit.
Programul nostru de sprijin, de pe www.viaţaculimfom.ro, pentru persoanele afectate de limfom non-Hodgkin conţine o colecţie de informaţii şi sfaturi despre LNH şi tratamentul acestuia, de aceea este un loc potrivit pentru a începe să aflaţi mai multe despre această afecţiune şi despre modul în care puteţi ajuta persoana care suferă de această boală.
Considerăm că aflând mai multe despre limfomul non-Hodgkin şi despre tratamentul acestuia, persoanele cu LNH vor putea învinge boala, deoarece vor şti la ce să se aştepte şi cum să se ajute pe ele însele.
Majoritatea materialelor de pe acest site sunt scrise din perspectiva pacientului, dar toate informaţiile pe care le oferim pot fi la fel de utile pentru dumneavoastră în calitate de aparţinător sau prieten, de aceea, vă invităm să accesaţi alte secţiuni ale site-ului nostru web.

img0.jpg

 

Cunosc pe cineva care are limfom non-Hodgkin şi vreau să aflu mai multe despre această boală

În cazul în care un prieten, o rudă sau cineva la care ţineţi a fost diagnosticat cu limfom non-Hodgkin (LNH), poate fi greu să ştii la ce să te aştepţi şi care este modul în care le poţi fi alături.
Un bun început este să fiţi alături de ei şi să vă faceţi timp pentru a asculta şi a oferi suport practic şi emoţional oricând este necesar.
Prin intermediul acestui site, www.viaţaculimfom.ro, puteţi afla despre ce va avea de înfruntat ruda, prietenul sau partenerul în diferite stadii ale bolii, dar şi despre ceea ce ar putea face pentru a trece prin această perioadă.
Acest tip de cunoştinţe vă poate ajuta să începeţi să vă gândiţi la ce aţi putea face pentru a le fi alături, atât din punct de vedere practic cât şi emoţional.
Acest site este o sursă de informaţii utilă atunci când doriţi să începeţi să aflaţi mai multe despre aspecte diferite ale limfomului non-Hodgkin pe care veţi şti întotdeauna unde să le găsiţi dacă simţiţi că trebuie să vă reamintiţi ceva.
Este important să vă amintiţi că persoanele cu LNH şi aparţinătorii acestora au la dispoziţie numeroase surse de sprijin, iar echipa medicală şi grupurile de sprijin pentru persoanele afectate de LNH sunt surse importante de informaţii şi sfaturi.

Ce anume trebuie să citesc despre limfom?

Informaţiile necesare se referă la tipul de limfom non-Hodgkin (LNH) de care suferă prietenul, ruda sau partenerul, dar şi de stadiul în care este boala.

Cele două tipuri principale de LNH sunt limfomul non-Hodgkin indolent (cu progresie lentă, cu grad de malignitate redus) şi limfomul non-Hodgkin agresiv (cu progresie rapidă, cu grad de malignitate intermediar şi înalt) . Pentru a profita la maximum de informaţiile oferite de acest site trebuie să ştiţi ce tip de LNH are prietenul sau ruda dumneavoastră. Acesta sau un membru al echipei medicale, vă va putea spune aceste informaţii.


Ce trebuie să fac în continuare în cazul în care îngrijesc o persoană cu LNH?

Dacă îngrijiţi pe cineva care suferă de limfom non-Hodgkin (LNH), un prim pas poate fi acela de a afla mai multe despre boală şi despre managementul acesteia, pentru a înţelege prin ce trece partenerul, ruda sau prietenul, şi pentru a le putea fi cât mai utili.
Totuşi, acest lucru poate fi descurajant atunci când veţi vedea câte lucruri trebuie avute în vedere şi veţi simţi că purtaţi pe umeri o povară dublă.
Nu numai că vă confruntaţi cu aspectele practice ale îngrijirii unei persoane care trece printr-o experienţă dificilă şi chiar înspăimântătoare, ci trebuie să adunaţi putere şi pentru momentele în care dumneavoastră înşivă vă veţi simţi neputincioşi şi epuizaţi din punct de vedere emoţional.
Folosiţi acest site pentru a afla mai multe despre îngrijirea unui pacient care suferă de limfom non-Hodgkin şi despre cât de important este să aveţi grijă de dumneavoastră înşivă şi care sunt sursele de sprijin.

Nu uitaţi că www.viaţaculimfom.ro va fi întotdeauna o excelentă sursă de informaţie şi că nu trebuie să vă faceţi griji că trebuie să ţineţi minte totul de la bun început.


Dacă îngrijiţi o persoană care suferă de limfom non-Hodgkin

Lucruri la care să vă gândiţi în cazul în care îngrijiţi o persoană care suferă de limfom non-Hodgkin


Aparţinătorii nu sunt singuri
Despre sprijin şi cât de important este să aveţi grijă de dumneavoastră înşivă în cazul în care îngrijiţi o persoană cu limfom non-Hodgkin.