roche.png
lymphomalife-ro.gif

Limfom non-Hodgkin

Bine aţi venit la secţiunea care vă va ajuta să înţelegeţi aspectele esenţiale despre limfomul non-Hodgkin.În cazul în care o cunoştinţă a dumneavostra a fost diagnosticata cu limfom non-Hodgkin, acesta este un loc de unde puteţi începe să aflaţi mai multe despre această boală. Un astfel de diagnostic poate fi dificil de acceptat. De aceea, este posibil să uitaţi sau să fiţi copleşit de detaliile care v-au fost oferite la spital sau la cabinetul medicului. Această secţiune a site-ului discută despre ce este limfomul non-Hodgkin şi vă va ajuta să vă daţi seama ce este bine să ştiţi sau doriţi să ştiţi despre această boală.

9998-12-31T00:00:00.000Z

 

Ce este limfomul non-Hodgkin?

  • Medicul dumneavoastră a descoperit că aveţi o problemă legată de un tip special de celule albe din sânge, denumite limfocite, care ajută organismul să lupte împotriva infecţiilor.
  • Limfocitele au început să se înmulţească necontrolat, declanşând un tip de cancer, care se numeşte limfom non-Hodgkin (pe scurt, LNH).
  • Limfomul non-Hodgkin este unul dintre cele două tipuri principale de limfom (celălalt este limfomul Hodgkin). 
  • Cel mai frecvent simptom al limfomului non-Hodgkin este formarea de noduli sau tumori, care sunt alcătuite din limfocitele care se înmulţesc necontrolat. Acestea se numesc limfoame.
  • În lume există peste 1 milion de persoane care suferă de limfom. Aproximativ 360,000 de cazuri noi de limfoame sunt diagnosticate anual[1].

Află mai multe despre limfomul non-Hodgkin

Tratamentul limfomului non-Hodgkin

Există peste 30 de tipuri diferite de limfom non-Hodgkin (LNH) şi pentru toate există un tratament. De aceea, este important ca tipul de care suferiţi să fie diagnosticat cu precizie.
Experienţa fiecărui pacient cu LNH este diferită şi mulţi pacienţi (dar nu toţi) răspund la tratament.
Persoanele care primesc tratament pentru LNH pot avea o viaţă normală sau cât mai aproape de normal timp de mulţi ani.

Află mai multe despre tratamentul limfomului non-Hodgkin

Limfomul non-Hodgkin se aseamănă cu alte tipuri de cancer despre care am mai auzit?

Celulele albe din sânge (limfocitele) care sunt afectate în limfomul non-Hodgkin se deplasează în întreg organismul. De aceea, tumorile pe care le formează, cunoscute ca limfoame, pot apărea aproape oriunde. Alte tipuri de cancer, precum cel de sân sau de plămân, apar în anumite organe. În unele tipuri de LNH, cancerul poate fi răspândit în organism la momentul diagnosticului, dar pacienţii duc o viaţă normală. În alte cazuri, LNH poate fi localizat, dar poate fi fatal, în cazul în care nu este tratat. Spre deosebire de alte tipuri de cancer, de obicei limfoamele nu distrug ţesuturile, ci se dezvoltă în jurul organelor. Prin urmare, limfoamele pot cauza relativ puţine simptome.

Referinţe

  1. Ferlay J, Bray F, Pisani P and Parkin D.M. GLOBOCAN 2002; Cancer Incidence, Mortality and Prevalence Worldwide IARC CancerBase No. 5, version 2.0 IARCPress, Lyon, 2004