roche.png
lymphomalife-ro.gif

Modificarea stilului de viaţă

Tratamentul pe care l-aţi primit pentru LNH indolent este conceput pentru a vă ajuta să vă întoarceţi la o viaţă normală, în limitele în care aceasta este posibilă.

Acum boala este în remisiune, de aceea puteţi începe să vă gândiţi la modul în care vă puteţi întoarce la rutina obişnuită, mai ales deoarece urmează să trăiţi ani buni în pofida diagnosticului de LNH indolent.

Este important să acordaţi atenţia cuvenită organismului dumneavoastra şi să nu vă suprasolicitaţi. Cum vă veţi simţi în această perioadă de remisiune şi câte simptome veţi avea depinde de circumstanţele dumneavoastra individuale. Unor persoane le ia mai mult timp să se recupereze în urma tratamentului decât altora.

Totuşi, dacă este posibil, începeţi să vă gândiţi la reluarea activităţilor normale.

Vă puteţi întoarce la serviciu. Astfel veţi rămâne activi şi veţi uita de perioada de tratament. Nu vă îngrijoraţi dacă nu vă simţiţi suficient de puternici pentru a face acest pas.

LNH are un impact extraordinar asupra pacienţilor şi multe persoane descoperă că nu pot reveni la viaţa normală de dinainte de diagnostic. Totuşi, unele modificări minore ale stilului dumneavoastra de viaţă pot fi de ajutor pentru a vă întoarce la o viaţă normală sau cât mai aproape de normal.

lifestyle.gif

 

Este foarte important să vă concentraţi pe a avea grijă de propria persoană. Nu există nici o diferenţă între sfaturile referitoare la un stil sănătos de viaţă în LNH şi cele pe care le primeşte toată lumea. O alimentaţie sănătoasă, nivelul adecvat de exerciţii fizice şi de odihnă sunt foarte importante.