roche.png
lymphomalife-ro.gif

Tratamentul iniţial

Fie că urmează să primiţi radioterapie sau să începeţi un ciclu de tratament de inducţie, prima serie de tratament pentru limfom non-Hodgkin (LNH) indolent, această experienţă poate fi descurajantă. Nu uitaţi însă, echipa medicală care vă îngrijeşte, grupurile de suport pentru pacienţi şi, desigur, www.viaţaculimfom.ro vor fi alături de dumneavoastră pe toată durata acesteia.

Vă veţi fi familiarizat deja cu mediul de tratament/Tratamentul iniţial

 

Cel mai probabil, aţi vizitat deja de câteva ori spitalul, clinica specializată în tratamentul limfoamelor sau cabinetul medicului pentru efectuarea investigaţiilor diagnostice sau a controalelor. Sunteţi deja familiarizat cu mediul şi cu unele dintre persoanele cu care veţi avea contact.

Dar iniţierea tratamentului poate fi o provocare, atât din punct de vedere practic, cât şi emoţional

Ţinând cont că veţi începe tratamentul, sunteţi copleşit de o multitudine de gânduri şi emoţii diferite. Tratamentul este o noutate absolută şi desigur, există speranţa că vă va ajuta să învingeţi boala care v-a fost diagnosticată. De aceea, este de înţeles că vă îngrijorează tot ceea ce se va întâmpla:

  • în sens practic - Prin ce urmează să trec? Va fi dureros?
  • şi în sens emoţional - Cum mă voi simţi? Va da rezultate tratamentul?

 

Nu uitaţi că experienţa tratamentului va fi cel mai probabil unică pentru dumneavoastră

Este posibil să fi auzit de multe ori povestindu-se în presă sau de la alte persoane, despre tratamentul pe care urmează să îl primiţi şi multe dintre cele auzite nu au darul să vă liniştească.

Nu vă lăsaţi cuprinşi de îngrijorări. Este puţin probabil ca orice aţi auzit sau aţi citit în trecut din surse neautorizate să se aplice direct la situaţia dumneavoastră.

Fiecare pacient cu limfom non-Hodgkin trece prin experienţe diferite, tot aşa cum starea de sănătate şi circumstanţele fiecăruia sunt unice. De aceea, este puţin probabil ca alt pacient să beneficieze de acelaşi regim terapeutic ca şi dumneavoastră. Doar membrii echipei medicale care vă îngrijeşte sunt în măsură să vă informeze la ce să vă aşteptaţi.

www.viaţaculimfom.ro este alături de dumneavoastră pentru a vă oferi ajutor

La www.viaţaculimfom.ro, considerăm că ajutându-vă să înţelegeţi la ce să vă aşteptaţi şi să decideţi să acţionaţi proactiv în favoarea dumneavoastră, veţi putea trece mai uşor peste experienţa tratamentului.
În această secţiune, vom explica ce vi se va întâmpla în timpul primelor vizite de tratament şi ce membri ai echipei care se va ocupa de îngrijirea dumneavoastră veţi întâlni. Oferim şi numeroase sfaturi practice despre cum puteţi depăşi cu succes perioada de tratament.

Este important să nu uitaţi că nu treceţi singur prin această experienţă: nu numai www.viaţaculimfom.ro vă poate ajuta, există însă şi numeroase grupuri de suport care pot oferi ajutor şi consiliere.

Dar cel mai important lucru pe care nu trebuie să îl uitaţi este că cele mai indicate persoane cu care puteţi discuta despre circumstanţele dumneavoastră individuale sunt membrii echipei medicale. Aceştia vă vor asculta şi vă vor ajuta oricând, ocupând cea mai potrivită poziţie pentru a vă consilia referitor la modul în care puteţi să treceţi mai uşor prin perioada tratamentului.

 

Primesc radioterapie pentru limfom non-Hodgkin

 

Primesc tratament de inducţie cu chimioterapie, imunoterapie sau imunochimioterapie pentru limfom non-Hodgkin

 

Pregătirea pentru primele vizite la clinică în vederea tratamentului pentru limfom non-Hodgkin

 

Deschide o versiune tipăribilă a „Cardului meu terapeutic" pentru a face însemnări referitoare la tratament, în fereastră pop-up şi format PDF.