roche.png
lymphomalife-ro.gif

Combaterea efectelor adverse ale terapiei

Tratamentul LNH agresiv de care suferiţi poate fi o perioadă dificilă din punct de vedere emoţional şi fizic. Dar, fie că tratamentul de inducţie va consta din combinaţia dintre imunoterapie şi chimioterapie sau din doar una dintre ele, sunt lucruri pe care le puteţi face pentru a trece mai uşor peste perioada de tratament.
Aproape toată lumea a auzit despre numeroasele efecte adverse ale tratamentelor anti-cancer şi este simte speriată de acestea. Este important însă să nu uităm următoarele:

 

  • Nu toţi pacienţii se vor confrunta cu efectele adverse
  • Agenţi terapeutici diferiţi au efecte adverse diferite
  • Atunci când apar, efectele adverse pot fi uşoare
  • Multe efecte adverse pot fi tratate sau pot deveni tolerabile.


Totuşi, imunoterapia, chimioterapia şi radioterapia determină efecte adverse pe care trebuie să le cunoaşteţi, iar ceea ce vi se va întâmpla dumneavoastră depinde de agenţii terapeutici care vă sunt administraţi. Trebuie să discutaţi amănunţit despre efectele adverse împreună cu medicul dumneavoastră înainte de iniţierea tratamentului. Mai multe informaţii se găsesc în prospectele care însoţesc medicamentele pe care le veţi primi, dar şi pe paginile referitoare la imunoterapie, chimioterapie şi radioterapie ale acestui site internet.