roche.png
lymphomalife-ro.gif

Perioada de remisiune în limfomul non-Hodgkin agresiv

Diagnosticul şi tratamentul pentru LNH agresiv a fost o perioadă stresantă, dificilă, dar acum trebuie să vă simţiţi optimist deoarece aţi reuşit să treceţi cu bine peste perioada de tratament - cea mai dificilă parte a LNH. Acum sunteţi în perioada de remisiune, puteţi redeveni activ şi vă puteţi întoarce la viaţa normală. Deşi poate nu sunteţi pregătiţi să vă întoarceţi la serviciu, cu siguranţă puteţi începe să vă bucuraţi din nou de activităţi zilnice şi de hobby-urile dumneavoastră. Folosiţi această secţiune pentru a afla mai multe despre consultaţiile periodice, despre semnele incipiente ale unei posibile recăderi şi despre modificările pe care le puteţi face pentru îmbunătăţirea vieţii de zi cu zi.
Vă va ajuta şi să discutaţi cu echipa dumneavoastră medicală despre afecţiunea de care suferiţi şi despre tratamentul acesteia.

Ce înseamnă faptul că sunt în perioada de remisiune?

Nu există un răspuns direct la această întrebare deoarece experienţa fiecărui pacient cu LNH este unică. Remisiunea înseamnă că tratamentul dumneavoastră a fost eficient. Totuşi, fiecare pacient este unic şi nu se poate prezice cu exactitate ce vi se întâmpla şi cum vă veţi simţi.

71926079

 

În cazul LNH, există şanse ca tratamentul să ducă la răspunsuri complete de lungă durată- caz în care boala nu va recădea. La început, distincţia între vindecare şi remisiune este dificilă. În tratamentul bolilor precum LNH, remisiunea completă de lungă durată înseamnă că nu există niciun semn de boală în organism şi că a trecut suficient timp pentru a sugera că şansele de recidivă sunt extrem de reduse.

Pe www.viaţaculimfom.ro vă putem oferi o imagine generală asupra a ceea ce poate însemna remisiunea, dar nu trebuie să uitaţi că sunteţi unic şi că este posibil ca nimic din ceea ce li s-a întâmplat majorităţii pacienţilor să nu vi se aplice şi dumneavoastră. De aceea, este foarte important să discutaţi cu medicul dumneavoastră aspectele caracteristice situaţiei dumneavoastră.
În general, remisiunea este o perioadă în care vă veţi simţi mult mai bine şi în care vă puteţi reîntoarce la viaţa pe care o aveaţi înainte.
Este posibil să nu puteţi face din nou chiar tot ceea ce făceaţi înainte. Este important să fiţi atent la reacţiile corpului dumneavoastră şi să nu vă angajaţi la lucruri mult prea solicitante. Totuşi, aţi trecut cu bine peste tratament şi ar trebui să vă simţiţi mult mai bine decât atunci când LNH era activ. De aceea, rămâneţi optimişti şi încercaţi să profitaţi la maximum de această perioadă fără simptome.
Vizitele la clinică pentru evaluările periodice

Este posibil ca în remisiune să aveţi foarte puţine simptome, deşi nu vă veţi simţi total refăcut. De aceea, în majoritatea timpului, nu vă veţi gândi la LNH de care suferiţi, singurul moment în care vă veţi reaminti acest lucru fiind consultaţiile periodice pentru care trebuie să reveniţi la clinică.
Este de înţeles faptul că aceste vizite vă îngrozesc. Vă îngrijorează faptul că echipa medicală v-ar putea anunţa că au apărut dovezi că boala a recidivat. Unele persoane consideră că evaluările le amintesc în mod neplăcut de ceea ce au avut de suportat în timpul tratamentului. Sunt însă o oportunitate de a adresa orice întrebare pe care o aveţi, de a vă asigura că lucrurile evoluează pozitiv şi că, dacă se întâmplă ceva rău, poate fi depistat şi tratat din timp.

Modificarea stilului de viaţă

Este posibil să vă daţi seama că sunt necesare unele modificări ale stilului de viaţă prin care să puteţi depăşi experienţa LNH. În acelaşi timp, este posibil să vă întoarceţi la o viaţă normală în timpul remisiunii. Fiecare pacient este o individualitate, de aceea este important să daţi atenţia cuvenită organismului pentru a vedea cum reacţionează şi să faceţi doar ce vă simţiţi în stare.

Cum puteţi obţine sprijin

Deşi remisiunea vă va permite să vă întoarceţi la viaţa normală, este important să nu uitaţi că puteţi beneficia de suport în cazul în care aveţi nevoie.
Deşi vă simţiţi mai bine, faptul că aveţi LNH poate fi o provocare din punct de vedere fizic şi emoţional. De aceea, nu uitaţi că echipa medicală şi grupurile de suport pentru pacienţi şi, desigur, acest site www.viaţaculimfom.ro, vor fi întotdeauna alături de dumneavoastră pentru a vă oferi suport şi sfaturi. Şi nu uitaţi că, în cazul în care aveţi întrebări sau vă îngrijorează ceva, veţi putea lua legătura permanent cu echipa medicală prin intermediul evaluărilor periodice, beneficiind astfel de o oportunitate ideală de a discuta cu aceştia.
Aflaţi detaliile de contact ale grupurilor de spijin pentru pacienţii cu limfom non-Hodgkin