roche.png
lymphomalife-ro.gif

Vizita la clinică sau la medic

Vizitele periodice la medicul dumneavoastră sau la clinica specializată din spitalul local fac parte din planul de management al limfomului non-Hodgkin (LNH). Este posibil să fi fost deja la clinică pentru a vă întâlni cu echipa medicala care vă îngrijeşte şi pentru a efectua primele teste de diagnostic. Alte teste suplimentare care sunt necesare şi şedinţele de tratament vor avea loc cel mai probabil la clinică sau la cabinetul medical.
Nu vă îngrijoraţi dacă, la început, vizitele la clinică sau la medic sunt puţin descurajante. Multe persoane simt astfel, deoarece totul este nou.


Citeşte mai mult despre vizitele pentru diagnostic şi control pentru limfomul non-Hodgkin

 

O dată cu trecerea timpului, veţi afla din ce în ce mai multe despre limfomul non-Hodgkin

În timpul vizitelor la spital, la clinică sau la medic, veţi începe să aflaţi din ce în ce mai multe despre boală şi despre tratamentul acesteia. Înainte de a afla tot ceea ce doriţi să ştiţi va trece ceva timp, dar nu vă îngrijoraţi, există numeroase surse de sprijin şi informaţie. www.viaţaculimfom.ro este un loc extraordinar de unde să începeţi; vom fi întotdeauna aici ca sursă de informaţie. Puteţi să revedeţi informaţiile ori de câte ori doriţi.
În clinică va exista o persoană de contact, precum medicul sau asistenta, care vă poate răspunde la toate întrebările pe care le aveţi. Veţi participa la consultaţii regulate la clinică, de aceea veţi beneficia de o legătură permanentă cu echipa medicală în cazul în care aveţi întrebări.


Află mai multe despre echipa medicală care se ocupă de îngrijirea pacientului cu limfom non-Hodgkin

Nu uitaţi să vă pregătiţi pentru consultaţii

Înainte de a participa la fiecare întâlnire, încercaţi să vă pregătiţi şi să strângeţi toate lucrurile pe care trebuie să le aduceţi şi care v-au fost indicate la finalul vizitei anterioare, mai ales dacă veţi sta peste noapte. Primele întâlniri pot părea dificile, dar o dată cu trecerea timpului veţi începe să ştiţi la ce să vă aşteptaţi, să înţelegeţi mai multe lucruri şi, treptat, să vă familiarizaţi cu mediul spitalicesc.
Poate fi util să vă gândiţi la întrebările pe care doriţi să i le adresaţi medicului înainte de a merge la consultaţie şi să le notaţi pe hârtie, dar şi răspunsurile pe care le primiţi, pentru a vă asigura că nu veţi uita nimic.

 

Află mai multe despre pregătirea pentru vizitele la spital sau la medic a pacienţilor cu limfom non-Hodgkin

Informatii suplimentare

Deschideţi o versiune printabilă a "Cardului de Terapie" pentru a însemna notiţe despre tratamentul dumneavoastră