roche.png
lymphomalife-ro.gif

Înţelegerea diagnosticului tău

Dacă aţi fost diagnosticat recent cu limfom non-Hodgkin (LNH) agresiv, cu siguranţă aţi primit o cantitate imensă de informaţii într-un interval foarte scurt de timp şi poate fi dificil să vă amintiţi şi să înţelegeţi totul.
www.viaţaculimfom.ro vă poate oferi informaţii despre diagnosticul LNH agresiv, ce înseamnă acest lucru şi de ce este important.
Nu vă îngrijoraţi în cazul în care informaţiile par coplesitoare. Puteţi reveni aici ori de câte ori doriţi.

Limfomul non-Hodgkin de care suferiţi trebuie corect diagnosticat înainte de a putea fi tratat eficient

Există multe tipuri de limfom non-Hodgkin. Aţi fost diagnosticat cu limfom non-Hodgkin agresiv. Pentru a se asigura că tratamentul pe care îl primiţi este adecvat pentru dumneavoastră, medicul a efectuat o serie de teste prin care poate afla în ce stadiu este limfomul non-Hodgkin de care suferiţi înainte de a începe.
Se vor efectua teste în timpul şi după tratamentul dumneavoastră pentru a evalua starea dumneavoastră de sănătate şi pentru a afla cât de eficient este tratamentul în cazul dumneavoastră.

Metodele de determinare a stadiului bolii sunt efectuate pentru a depista gradul de extensie al limfomului non-Hodgkin

Multe teste diferite, inclusiv investigaţii imagistice precum radiografii,CT (tomografie computerizată) şi PET (tomografie cu emisie de pozitroni), dar şi biopsii din măduva osoasă şi teste de sânge, sunt efectuate pentru a se putea depista stadiul LNH, care ar putea fi I, II, III sau IV.
Rezultatele acestor teste vă comunică:
Câţi ganglioni limfatici sunt afectaţi
Dacă limfoamele sunt localizate doar în ganglioni sau şi în alte organe
Dacă limfomul este localizat în torace sau în abdomen, sau în ambele zone


Biopsiile

De obicei, biopsiile sunt proceduri simple în care sunt prelevate probe de ţesut şi examinate pentru ca medicul să poată diagnostica limfomul non-Hodgkin de care suferiţi.
Există o serie de metode diferite de biopsie care pot fi folosite pentru a diagnostica LNH de care suferiţi. Acestea pot fi folosite şi pentru a monitoriza boala şi a evalua eficienţa tratamentului.